Skip to main content

Wedstrijden en labels

Heb je een eTwinning-project afgerond? Dan kun je voor een kwaliteitslabel of prijs in aanmerking komen. Bekijk hier welke kwaliteitslabels en prijzen er zijn en hoe je deze ontvangt.

Doel  

Met een kwaliteitslabel of prijs kun je positieve aandacht genereren voor je project en je school. Wanneer een kwaliteitslabel is toegekend ding je automatisch mee naar de eTwinning-prijs. Ieder jaar reikt eTwinning een prijs uit aan de 3 beste internationale samenwerkingsprojecten van het afgelopen schooljaar. In het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo. 

Wat is een kwaliteitslabel? 

Een kwaliteitslabel geeft aan dat het project een bepaalde nationale en/of Europese standaard heeft. Bekijk de soorten kwaliteitslabels. 

Wat is het voordeel van een kwaliteitslabel? 

  1. Europese erkenning. 
  2. Meer zichtbaarheid voor de eTwinning-activiteiten van je school. 
  3. Meer mogelijkheden om internationalisering verder te ontwikkelen op je school. 
  4. Meer internationale netwerkmogelijkheden voor de schoolleiding. 

Welke soorten labels zijn er? 

Nationaal kwaliteitslabel

1. Nationaal Kwaliteitslabel

Het Nationaal Kwaliteitslabel geeft leerkrachten, docenten en scholen een concrete erkenning van het hoge niveau van hun eTwinning-activiteiten. Voor leerlingen is dit een flink duwtje in de rug voor hun werkinspanningen. Als je vindt dat je eTwinning-project een extra blijk van succes verdient kun je het Nationale Kwaliteitslabel aanvragen. Dit kun je doen voor ieder eTwinning-project dat je hebt afgerond.

Ontdek meer

2. Europees Kwaliteitslabel

Het Europese Kwaliteitslabel is een tweede blijk van succes. Je maakt kans op dit label wanneer je een Nationaal Kwaliteitslabel hebt ontvangen. Je vraagt het Europees Kwaliteitslabel dus niet zelf aan. Dit wordt door de Centrale Ondersteuningsdienst toegekend.

Ontdek meer
EQL
eTwinning school label

3. eTwinning School Label

Wil je uitdragen dat je school met eTwinning werkt aan de interculturele competenties van leerlingen? Kijk dan of je in aanmerking komt voor het label “eTwinning-school”. Dit label is 2 jaar geldig. Bekijk de voorwaarden en vraag het eTwinning School Label aan.

Meer informatie

Meer weten? 

Heb je vragen of heb je hulp nodig? Mail of bel ons. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via etwinning@nuffic.nl en 070 4260 260. 

Ellen-verweij

Word lid van eTwinning

Je kunt lid worden van de Europese eTwinning community door een account aan te maken op het European School Education Platform.

Aanmelden