Skip to main content

Over eTwinning

Heb je altijd al contact willen leggen met collega's uit bijvoorbeeld Portugal, Finland of Jordanië? Dat kan op een eenvoudige en veilige manier via eTwinning.

Afbeelding etwinning ambassadeur

eTwinning 

eTwinning is een gemeenschap voor scholen en onderwijsinstellingen die een online samenwerking willen opzetten met leraren en docenten in Europa. Leraren kunnen voor hun leerlingen online activiteiten opzetten samen met collega's uit landen die deelnemen aan het Erasmus+ programma. In onze veilige TwinSpace-omgeving kunnen ze deelnemen aan samenwerkingsprojecten en daar erkenning voor krijgen met nationale en Europese kwaliteitslabels of het eTwinningschool-label. ​Ter ondersteuning biedt eTwinning onder meer webinars, online cursussen en conferenties voor professionele ontwikkeling. Er is een helpdesk en er staan ervaren eTwinning-ambassadeurs klaar om je te helpen.  

European School Education Platform 

Sinds 2022 is eTwinning onderdeel van het overkoepelende European School Education Platform 

Nuffic

De NSO (National Support Organisation) van eTwinning Nederland is onderdeel van Nuffic, de organisatie voor internationalisering is het onderwijs. 

Een internationale ervaring zonder te reizen 

Via eTwinning kun je samen met je klas online samenwerken met Europese scholen. Door een account aan te maken kun je op zoek gaan naar geschikte samenwerkingspartners en kun je samen een project starten. eTwinning biedt een veilige, afgeschermde projectomgeving waar je, samen met je leerlingen/studenten, in kan werken. 

Waarom internationaal samenwerken? 

Online samenwerken met Europese scholen heeft veel voordelen. Met eTwinning geef je je leerlingen een kijkje over de grens. Ze komen in contact met leeftijdsgenoten in andere landen en leren over elkaars taal en cultuur. Jouw leerlingen/studenten kunnen samenwerken aan uiteenlopende thema's zoals mediawijsheid of klimaat. Bovendien maakt het de verplichte lesstof (die je toch al zou uitvoeren) inspirerend en je werkt aan ICT-vaardigheden. Internationaal samenwerken geeft bestaande lessen een extra dimensie en dat is de grote kracht van eTwinning. 

eTwinning logo

Hoe ga ik aan de slag?

Je kunt direct binnen je klaslokaal van start, want het samenwerken verloopt online. eTwinning is voor leraren uit het primair en voortgezet onderwijs, het mbo en de lerarenopleidingen in Europa. Je kunt starten met eTwinning door een gratis account aan te maken.

Meer weten?
Ellen-verweij

Word lid van eTwinning

Je kunt lid worden van de Europese eTwinning community door een account aan te maken op het European School Education Platform.

Aanmelden