Skip to main content

Begin met eTwinning

Leuk dat je wilt starten met eTwinning! Wij helpen je graag op weg om je nieuwe account aan te maken en een geschikte schoolpartner in het buitenland te vinden.

Nuffic_Marleen

Een nieuw account aanmaken 

Om te beginnen kun je een account aanmaken bij ESEP (European School Education Platform). eTwinning is namelijk onderdeel van ESEP. Dit doe je met een EU-login. Na je registratie ontvang je binnen 24 uur een bevestiging. Onze helpdesk controleert ondertussen alle registraties, zodat wij er zeker van zijn dat er echt alleen docenten en hun leerlingen meedoen aan eTwinning.

Belangrijke aandachtspunten

Vergeet niet om in het registratieproces onderaan 'Available for eTwinning project' aan te vinken om vindbaar te zijn voor andere eTwinners. Let daarnaast op dat je de juiste rol/membertype selecteert, namelijk ‘Teacher’ om van eTwinning gebruik te kunnen maken.  

School toevoegen

Tijdens het registreren kun je een bestaande of nieuwe school of organisatie toevoegen aan je profiel. Typ daarbij de eerste 5 letters van je school zonder een ‘Enter’ te geven, dan komen alle resultaten omhoog. Mocht jouw organisatie of school er niet tussen staan, kun je zelf een nieuwe toevoegen via ‘Register a new organisation of school’. 

Initial Teacher Education (ITE)

Let op!

Ben je een lerarenopleider of volg je de lerarenopleiding? 
Bekijk dan onderstaande handleidingen voor de juiste uitleg op maat!


Bij eTwinning wordt de initiële lerarenopleiding (ITE) betrokken om toekomstige leraren al kennis te laten maken met de mogelijkheden om het klaslokaal te vergroten. 
Een groeiend aantal voorbeelden toont aan dat de introductie van eTwinning in de opleiding van docenten-in-opleiding zeer waardevol is voor hen en hun instellingen.

Startersguide

Een nieuw account aanmaken lijkt vanzelfsprekend, echter zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten bij het creëren van een nieuw ESEP account waar nieuwe gebruikers regelmatig overheen kijken. In de startersguide lopen we daarom stap voor stap door het registratieproces heen. We geven onder meer een korte uitleg over eTwinning, het aanmaken van een account en het toevoegen van een school of organisatie. Wij adviseren om onze startersguide te bekijken voordat je een nieuw account aanmaakt. 

Startersguide
Instructievideo 'eTwinning account aanmaken'

Een geschikte schoolpartner vinden

De eerste stap nadat je bent geregistreerd is het zoeken van een geschikte partner. Het kan zijn dat je al een internationaal netwerk hebt, dan kun je kiezen voor 'gericht zoeken op persoon of school'. Mocht je graag op zoek gaan naar nieuwe schoolpartners? Dan kun je gebruik maken van het 'Partnerforum'. De ideale plek om snel een gelijkgestemde docent te vinden. Hieronder vind je meer informatie.

Tip 1: Gericht zoeken op persoon of school

Je kunt binnen het eTwinning platform heel gericht zoeken op personen en scholen en daarbij filters toepassen. Bekijk de video en probeer het uit!

Bekijk de instuctievideo
Tip 2: De Partnerforums

Via eTwinning kun je ook reageren op een oproep of een oproep plaatsen in de partnerforums. Binnen no-time heb je een reactie van een enthousiaste docent!

Tip 3: Doe mee aan een partnerfinding bijeenkomst

eTwinning organiseert specifieke webinars en seminars rondom het koppelen van scholen in Europa. 

Bekijk de evenementen pagina

Project registreren

Nadat je een schoolpartner hebt gevonden en jullie een projectidee hebben uitgewerkt, is het tijd om jullie project te registreren. Bekijk de instructie video voor de registratie van jouw project. 

Hoe zoek ik naar een schoolpartner?
Video: hoe registreer je een project?

Samenwerken in de TwinSpace

Het eTwinning platform biedt een veilige online werkomgeving: de TwinSpace. In deze TwinSpace zijn de mogelijkheden oneindig. Bekijk de instructievideo voor de mogelijkheden in de TwinSpace.

Hoe werkt een twinspace?
Video: hoe werkt de TwinSpace?

Meer informatie? Neem dan contact op met de eTwinning Helpdesk.

Ellen-verweij

Word lid van eTwinning

Je kunt lid worden van de Europese eTwinning community door een account aan te maken op het European School Education Platform.

Aanmelden