Skip to main content
Terug naar Evenementen
Webinar
07-11-2023 - 28-11-2023

eTwinning webinars

Via eTwinning kun je online samenwerken met scholen in Europa. Ontdek tijdens de webinars hoe je een account aanmaakt, contact legt met scholen in het buiteland en hoe je op een veilige manier online samenwerkt.

Wat is eTwinning? 

eTwinning is al 17 jaar dé online tool om samen te werken met diverse scholen in Europa. Het is gratis, eenvoudig en bovenal heel erg leuk! Het geeft je leerlingen of studenten een kijkje over de Nederlandse grens, zonder direct te hoeven reizen. Ontdek hier meer over eTwinning.

Voor wie is het webinar? 

Dit webinar is bedoeld voor onderwijzers uit het po, vo, mbo en HO (pabo/lerarenopleidingen). Die nog geen ervaring met eTwinning hebben of een korte opfriscursus kunnen gebruiken.  

Doel van de webinars

Tijdens de webinars laten we je alle facetten van eTwinning zien. De webinars zijn opgebouwd in een reeks van 3. Je kunt dus vanaf het begin instromen, maar kunt er ook voor kiezen of bijvoorbeeld alleen met het tweede of derde webinar mee te doen. Geheel aan jou! Hierbij een overzicht wat de webinars inhouden:

  • Webinar 1: Starten met eTwinning – We beginnen bij de basis; wat is eTwinning, voor wie is het, hoe ziet een eTwinning project eruit en hoe maak je een account aan? Dit webinar is bedoeld voor onderwijzers die nog geen ervaring hebben.
  • Webinar 2: Een schoolpartner vinden en project starten – Dit webinar is voor onderwijzers die een eTwinning account hebben, maar nog geen connectie hebben met scholen in Europa en nog geen project. Hoe vind je daadwerkelijk een geschikte schoolpartner? Wat houdt een online eTwinning-project in? En wat is de TwinSpace? Ontdek het tijdens dit webinar!
  • Webinar 3: Alles over de TwinSpace – Ben je onlangs een eTwinning-project gestart maar is de TwinSpace nog wat nieuw voor je? Doe dan mee met dit webinar! We laten je stap-voor-stap zien hoe je pagina’s aanmaakt, materialen uploadt, leerlingen uitnodigt, een online vergadering start en nog veel meer!

Data van de webinars

  • 7 november 16:00-17:00 – Webinar 1
  • 14 november 16:00-17:00 – Webinar 2
  • 28 november 16:00-17:00 – Webinar 3

Praktische informatie  

  • Het webinar vindt plaats in Microsoft Teams. 
  • Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail van de Helpdesk van eTwinning en de link naar het webinar. 
  • eTwinning wordt mede mogelijk gemaakt door Erasmus+. 

 

Aanmelden

Helaas zijn de aanmeldingen gesloten.